• Kako engleska poslovica kaže, „pas je za ceo život, ne samo za Božić“. Isto važi i za krov. Odabir novog krova predstavlja dugoročnu odluku. Razmislite šta bi se uklopilo u arhitekturu cele kuće. Moda je prolazna, vaš krov će verovatno ostati tu decenijama.

  • Lokacija vaše kuće je bitan činilac. Ako živite na obali ili u oblasti poznatoj po jakim vetrovima ili ekstremnim vremenskim prilikama sa mnogo snega, onda potražite sistem koji će moguće probleme s korozijom, prokišnjavanjem ili otkazivanjem celog sistema svesti na najmanju meru. Mi slučajno znamo za jedan sistem krova otporan na ekstremne vremenske prilike. ;)

  • Šalu na stranu, krovopokrivački radovi su specijalizovan, samostalan zanat. To nije posao za graditelja opšte struke ili nekog ˝uradi sam˝ gurua. Ni slučajno nemojte poveriti ovaj posao prijatelju koji tvrdi da se u sve razume.

  • Predračun može biti složen i da zavara. Neka vaš uključuje sve troškove: lepenke, letvice, „ruke“ (cenu rada) i ostale krovne materijale tako da možete porediti sličnosti.

  • Istražite mogućnosti pre nego što odlučite. Prvi korak je pretraga: na internetu, pešice, telefonom i razgovorom s drugim vlasnicima kuća. Odeljak Naučite sve o krovovima osmišljen je da vam pomogne u potrazi za sistemom krova kako biste doneli odluku kojom ćete biti zadovoljni narednih decenija.