Aluminijum-cink vs. Cink-aluminijum vs. Pocinkovano

Aluminijum-cink vs. Cink-aluminijum vs. Pocinkovano

Šta je tajna iza naše garancije na 50 godina?

PRIOBALNI IZAZOV

Aktivnosti kompanije GERARD na istraživanju i razvoju kombinuju laboratorijske aktivnosti sa izlaganjem u stvarnom životu i više od 50 godina iskustva u korišćenju čelika za izradu krovova. Krovni sistemi GERARD imaju eksperimentalne krovove koji su postavljeni pre skoro 30 godina, a mi ih i dalje pratimo.

U teškim priobalnim uslovima, na divljoj zapadnoj obali Severnog ostrva na Novom Zelandu, izrađene su ploče od tri različita supstrata, od pocinkovanog čelika (100% cink), cink-aluminijuma (95% cink i 5% aluminijum) i aluminijum-cinka (43,5% cink, 55% aluminijum, 1,5% silikon) i postavljene jedne pored drugih. Ploče od pocinkovanog čelika morale su da budu zamenjene nakon 14 godina, a ploče presvučene slojem od cink-aluminijuma zamenjene su nakon 16 godina.

Ploče presvučene slojem od aluminijum-cinka nakon skoro 30 godina i dalje su u dobom stanju i nastavićemo da ih kontrolišemo i u budućnosti. Ploče presvučene slojem od aluminijum-cinka ne pokazuju znake korozije na bočnim stranama ili na celokupnoj površini i sigurno su se pokazale kao superiorne u odnosu na pocinkovani čelik i cink-aluminijum i na drugim mestima, kao što su bočne strane ili ispod vodonepropusne obloge.

U svim laboratorijskim i praktičnim ispitivanjima koja sprovodi kompanija GERARD, čelik predvučen slojem od aluminijum-cinka nastavlja da daje bolje rezultate od alternativa u vidu pocinkovanog čelika i čelika presvučenog slojem cink-aluminijuma kao najbolji krovni materijal.

DOKAZANI REZULTATI ŠIROM SVETA

Čak je i najveći proizvođač čelika na svetu izjavio da presvlaka od sloja aluminijum-cinka daje bolje rezultate od pocinkovanog čelika i čelika presvučenog slojem od cink-aluminijuma.

Iz tog razloga je GERARD uveren da supstrat aluminijum-cink daje njegovim krovnim sistemima najduži vek trajanja.

Prednosti za vas

Zaštita od aluminijum-cinka pruža vrhunsku otpornost na koroziju, što čini vaš krov GERARD dvostruko trajnijim od pocinkovanog čeličnog krova.

Zato hrabro možemo da vam damo 50 godina garancije na vaš krov GERARD.