Aluminijum-cink vs. Cink-aluminijum vs. Pocinkovano

Aluminijum-cink vs. Cink-aluminijum vs. Pocinkovano

Šta je tajna iza naše garancije na 50 godina?

PRIOBALNI IZAZOV

Aktivnosti kompanije GERARD na istraživanju i razvoju kombinuju laboratorijske aktivnosti sa izlaganjem u stvarnom životu i više od 50 godina iskustva u korišćenju čelika za izradu krovova. Krovni sistemi GERARD imaju eksperimentalne krovove koji su postavljeni pre skoro 30 godina, a mi ih i dalje pratimo.

U teškim priobalnim uslovima, na divljoj zapadnoj obali Severnog ostrva na Novom Zelandu, izrađene su ploče od tri različita supstrata, od pocinkovanog čelika (100% cink), cink-aluminijuma (95% cink i 5% aluminijum) i aluminijum-cinka (43,5% cink, 55% aluminijum, 1,5% silikon) i postavljene jedne pored drugih. Ploče od pocinkovanog čelika morale su da budu zamenjene nakon 14 godina, a ploče presvučene slojem od cink-aluminijuma zamenjene su nakon 16 godina.

Ploče presvučene slojem od aluminijum-cinka nakon skoro 30 godina i dalje su u dobom stanju i nastavićemo da ih kontrolišemo i u budućnosti. Ploče presvučene slojem od aluminijum-cinka ne pokazuju znake korozije na bočnim stranama ili na celokupnoj površini i sigurno su se pokazale kao superiorne u odnosu na pocinkovani čelik i cink-aluminijum i na drugim mestima, kao što su bočne strane ili ispod vodonepropusne obloge.

U svim laboratorijskim i praktičnim ispitivanjima koja sprovodi kompanija GERARD, čelik predvučen slojem od aluminijum-cinka nastavlja da daje bolje rezultate od alternativa u vidu pocinkovanog čelika i čelika presvučenog slojem cink-aluminijuma kao najbolji krovni materijal.

DOKAZANI REZULTATI ŠIROM SVETA

Čak je i najveći proizvođač čelika na svetu izjavio da presvlaka od sloja aluminijum-cinka daje bolje rezultate od pocinkovanog čelika i čelika presvučenog slojem od cink-aluminijuma.

Iz tog razloga je GERARD uveren da supstrat aluminijum-cink daje njegovim krovnim sistemima najduži vek trajanja.

Prednosti za vas

Zaštita od aluminijum-cinka pruža vrhunsku otpornost na koroziju, što čini vaš krov GERARD dvostruko trajnijim od pocinkovanog čeličnog krova.

Zato hrabro možemo da vam damo 50 godina garancije na vaš krov GERARD.

Mr. G
Vaši pomoćnici

Da li želite više informacija? Pitajte g. G! Pridružite mu se na prijateljskoj vožnji!